Fırsatlarımızdan, indirimlerimizden, promosyonlarımızdan anında haberdar olun
KUŞADASI
Ege’nin en güzel koyu Kuşadası, uluslar arası ölçekli yat limanı ile Türkiye’nin önemli deniz giriş kapısı konumunda ve gelişmiş kruvaziyer turizmi ile dikkat çekiyor. Bakir kumsallar, berrak deniz ve kilometrelerce uzanan mavi bayraklı plajlar, konaklamanın güvenli adresi oteller, tatil köyleri, pansiyonlar ile birbirinden alternatifli olanaklar sunuyor.
Zengin tarihi geçmiş ve arkeolojik çeşitliliğin yansıdığı Güvercinada, Pygale, Kasıkalesi, Davutlar, Kurşunlu Manastırı, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Neopolis, Kaleiçi Cami oldukça etkileyici alanlar olarak öne çıkıyor.
Kuşadası'nın ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmemekte ise de, Kuşadası yakınında Yılancı Burnu denilen yerde, Efes'e bağlı Neopolis ismi ile İyonlar tarafından kurulduğu sanılmaktadır. Şehir daha önce, Pilavtepe eteklerinde, Andızkulesi denilen yerde kurulmuştur. Bir müddet sonra Bizanslılara ait olan bu kıyılara Venedik ve Cenevizliler, ekonomik bakımdan egemen olmuşlardır.
Ulaşım güçlükleri nedeni ile Kuşadası; Andızkulesi mevkiinden alınarak bugünkü yerinde Yeni İskele (Scala Nuova) adı ile kurulmuştur. Kuşadası'nın adını verdiği Kuşadası Körfezi ve yakın çevresi, sanat ve kültür merkezleri olarak bilinmektedir ve ilk çağlardan beri birçok farklı medeniyeti barındırmıştır.
ULAŞIM
Havayolu;
Havayolu ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelen yolcular buradan karayolu ile Kuşadası’na ulaşırlar.
Karayolu;
Pek çok seyahat firmasının çeşitli illerden Kuşadası’na ve Kuşadası’ndan Türkiye’nin her iline çeşitli saatlerde karayolu ulaşım imkanı bulunmaktadır.
İzmir’den Kuşadası’na yaklaşık 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Kuşadası-İzmir arası her yarım saate bir otobüs seferleri vardır.
Denizyolu;
Kuşadası’nda çift iskeleli büyük bir liman bulunmaktadır. Yurtdışından gelen kruvaziyer gemiler Kuşadası limanında mutlaka mola vermektedirler.
İKLİM
Nem oranının oldukça düşük olduğu bu bölgede yazları sıcaklık ortalamaları 30 derecedir.Bölge tipik bir Akdeniz ilklimi etkisi altındadır yazları sıcak ve kuraktır.Yaz güneşinin en güzel yansıdığı Kuşadası’nda gün içinde yapılan faaliyetleri arasında yorgunluk atmak isteyenler Kuşadası misafirleri kendilerini Kuşadası gölgelerine atarak kahve veya çaylarını yudumlayarak dinleniyor.Kendine özgün mimarisini olduğu evleri Kuşadası sokaklarında gezmek insana özlediği bu sakın şehir hayatını kısa sürede olsa yaşatır.
KONAKLAMA
Kuşadası’nda ziyaretçilerin tercihine göre konaklayabileceği modern, konforlu, otantik olanaklar sunan oteller bulunmaktadır. Otellerde konaklamanın yanında, Türk mutfağının eşsiz örneklerini, eğlence ve alışveriş olanakları ile tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.
TARİHSEL ANLAMDA KUŞADASI
Kaleiçi Camii
Kuşadası Tarihi yerler, Mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Kervansaray’la aynı zamanda 17.yy. başlarında Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış, 1830 yılında yenilenmiştir. Kare planlı olarak,kesme tastan yapılmıştır.Ana mekanın üstü on altı köseli kasnak üzerine oturtulmuş kubbe ile örtülüdür.
16 pencere vardır. Caminin cümle kapısı Osmanlı ağaç işçiliği geleneğinde, geometrik geçmelerden meydana gelir. Bu geçmelere,sedef,fildişi ve gümüş kakmalardan oluşmuştur.
Kaleiçi
Kaleiçi ( Camii kabir mah.) Öküz Mehmet paşa tarafından 17.y.y.lın ilk çeyreği de yaptırılan şehri çevreleyen surların içinde kalan düzlükteki arazide konumlanmıştır Birçok Osmanlı yerleşimde aynı adla pek çok benzer Kaleiçi yerleşim vardır. Kuşadası limanına çok yakın olmakla beraber, Kervansaray, Kaleiçi Camii, Kaleiçi Hamamı, Hükümet Konağı, Hastane, Cephanelik, Okul gibi bütün önemli Osmanlı dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında bu mahalle içine yapılmıştır. Kuşadası tarihi yerler arasında olan Kaleiçi yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.
Kalekapısı
Burası eskiden kentin en önemli giriş çıkış noktası olan güzey kapısıdır.Bugünde Kale kapısı olarak anılan yapı,kare planlı bir kule görünümündedir.Kale kapısı anıtındaki çeşme,Kuşadası’nda halen akar haldeki tek Osmanlı dönemi çeşmesidir.Çeşmenin yalakları Roma dönemi bir Lahit mezar ve mermer kemik kutusu mezar dır.Kitabesinde anlaşıldığı göre çeşme Emine Kadın Hayratıdır. ( 1807-1808 )
Güvercinada ve Kalesi
Bizanslılar döneminde önemli bir askeri üst görevini yapan güvercinada’nın Osmanlılar döneminde kalesi yenilenmiş bu günkü mimari şekili verilmiştir.Tarih boyunca adada bir çok kuş yuvasının olmasında dolayı Kuşadası olarak anılmaya başlamıştır,Kuşadası ismininde bu küçük adadan gelinmesiden bilinmektedir. Güvercinada’ya ulaşmak için betondan yapılmiş bir yol bulunmaktadır,yerli veya yabancı turistlerin denizin üzerinden yürüyerek bu küçük ada ve kaleye yapacakları tatli yolçulukları ayrı bir heyecan ve mutluluk vermektedir.Ayrıca kalenin ve doğasının güzelliğinin yanı sira Kuşadası şu an elinde tüm parçaları elinde olan uzun balinaya ait çok önemli bir iskelete sahiptir ve bu iskelet güvercin adasındaki kule kısmında bulunmakta.Kuşadası tarihi yerler arasında olan güvercinadası yerli ve yabancı turistler en çok gezi ve tarih ziyaret ediliyor.
Kurşunlu Manastırı
Davutlar’a 10 km uzaklıkta yer alan Kurşunlu Manastırı’nın 11.yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edildiği düşünülüyor. Hem saldırılardan korunmak, hem de eğitim hizmeti verildiği için Davutlar’ın arkasında kalan bir tepenin üzerine kurulan manastır, körfezi kuşbakışı gören manzarası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Dış duvarlarının bütünlüğünü kısmen koruduğu dini yapının tüm bölümleri halen daha ayrıntılı bir şekilde görülebiliyor.
KervanSarayı
Sadrazam Öküz Mehmet tarafından yaptırılan Kervansaray 1618 yılında dikdörkgen avlusu ve kalın ve yüksek duvarlarla çevrilmiştir. İki katlı ve geniş avlusu ve kapalı bir saraydır. Osmanlı mimarisi ve muhteşem görünüşü ile saray günümüzde restore edilerek Kuşadası belediye tarafından halka açık bir tarihi yer olan Kervansaray yerli ve yabancı turistler tarafında çok ziyaret edilmekte.
Andız Kulesi
Helenistik dönemde denizi gözetlemek için kullanılmış bir kuledir. Karyalılar, Lidyalılar ve Legellerin yerleşim yeri yaptığı bölge, içinizi açacak enfes deniz manzarasıyla; hem tarihi dokunuşları hemde doğanın sunduğu harika görüntüleri keşfedeceğiniz ideal bir yerdir.Kuşadası tarihine ışık tutmuş Andız Kulesi, Kuşadası'nda görülebilecek yerlerdendir.
DOĞAL GÜZELLİKLER
Güzelçamlı
Kuşadası’nda yer alan eski bir İon kenti olan 1924 Nüfus Mübadelesinden sonra SELANİK Türkleri’nin yerleştiği Güzelçamlı’da tarihe doymamak elde değil. Yunanlılardan, Perslere kadar birçok eski devleti barındıran Güzelçamlı, Dilek Yarımadası ve Samsun Dağlarının arasında kaldığı için verimli ve çok çeşitli bir toprak ve bitki örtüsüne sahiptir.
Zeus Mağarası
Zeus Mağarası ve içinde oluşan gölü muhakkak ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Suyun maviliği ve mağara içindeki ışık oyunları inanılmaz. Ayrıca Güzelçamlı’da trekking, dağcılık ve yamaç paraşütü yapma olanağınızda var.
ŞİRİNCE KÖYÜ
Şirince Köyü’ne girdikten sonra solda bulunan cazip yapı Artemis olarak bilinir. Şirince Köyü’nde restoranlarda, köyün en güzel manzarası eşliğinde, ağızda sulayan yerli yiyecek ve şarapların tadına çıkarabilirsiniz. Şirince evlerinin çoğunluğu, on dokuzuncu yüzyılda kabaca inşa edilmiştir ya da belki daha önce köyün çoğunlukla bir Rum köyü olduğu zamanlarda kurulmuştur. Bu günlerde, birçoğu restorasyon için işletildi ve gecelemek isteyen misafirler için emeklilik evlerine dönüştürüldü. Oldukça Arnavut kaldırımlı sokakları çevreleyen güzel dükkanlar, bazı konuk evleri, açık pazarı ve birkaç restoran olacak. Köy ekonomisinde turizm artarken, tarım hala ana faaliyet alanı olarak kalmaktadır. Köylüler, zeytinyağı üretir ve ülkede bulunan en güzel şeftali sayısını arttırmak için çalışırlar.
PLAJLAR
Kuşadası Şehir merkezine çok yakın noktada bulunan Kadınlar denizi plajı Kuşadası’nın en ünlü ve en çok tercih edilen plajıdır.Mavi bayraklı plaj 1 km uzunluğu ve temiz denizi ile turist olarak gelenlerin en çok tercihler arasında,plajda hasır şemsiye,soyunma kabini,duş ve tuvalet,belediye tarafından yapılmıştır.Dileyen şezlong ve şemsiyesinide kendisi getirebilir yada şezlong ve şemsiye kiralama ( ücretli ) seçimde yapabilir.Kadınlar denizi plajı üst tarafında Alışveriş yerleri, Restoranlar, Kafeler, Pansiyon ve Otellerde çok sayıda bulmak mümkündür,Bu gibi yerlerde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.Kadınlar denizi Kuşadası merkeze 20 dk yürüyüş, 5 dk araç yada minibus ile gidiş – dönüş yapabilirsiniz
.
Kuşadası merkezi’nde bulunan plaja yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Kuşadası merkezi’nde bulunması nedeni ile merkezdeki yerli ve yabancı hatta Kuşadası’nda yaşayan yerel halk için çok tercih edilir. Ulaşımı kolay ve temiz olan plajda Hasır,şemsiye,soyunma kabini,duş ve tuvalet mevcuttur. Halk plajında Hasır şemsiye bulma imkanı kalabalık dolayısı ile biraz zordur kendi şemsiyeniz ile gitmeniz fayda olacaktır.Kuşadası Halk Plajında Alışveriş yerleri, Restoranlar, Kafeler, Satur avm, vb gibi yerlerden ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.Bu noktadan gün batımını seyir etmek çok güzel sizlere tavsiyem eğer vaktiniz var ise mutlaka seyrediniz.
Muhteşem, Büyüleyici ve temiz plajları bulunan Dilek yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içinde bir çok plajı ve koyları var, gezi ve berrak sularında yüzebilir güzel bir gün geçirebilinen bir noktadır.Kuşadası merkezden ile DİLEKYARIMADASI MİLLİ PARK arası 41 km’dir. Kuşadası – Dilekyarımadası Milli Parkı arası vasıta mesafe süre olarak yaklaşık 1 saat 05 dakika sürecektir. Burada alışveriş merkezi bulunmamaktadır,ihtiyaçlarınızı gitmeden önce giderirseniz fayda olacaktır. Güzelçamlı, Davutlar, Kuşadası, Didim ve Söke’ yakın yerel halk içinde çok tercih edilir.
Kuşadası Kadınlar denizi mevkisinde bululan Yeşil plaj sakinlik isteyenler için kaçırılmaz bir lokasyondur. Fazla büyük olmayan plaj genellikle Kadınlar denizi mevkisinde yerel halk için en çok tercih edilir. Plaj kumunda güneşlenebilir veya şemsiyenin gölgesinde kestirme yapabilirsiniz.Kadınlar denizi son durağı olan plajın üst tarafında Kafe ve Restoranda var dileyen burada oturup hoş vakitte geçirebilir. Hafta sonları yaz sezonunda genellikle kalabalık olur plaj sizlere tavsiyem sabah saatlerinde gitmeniz yer bulmak için fayda olacaktır.
Kuşadası Davutlar, Güzelçamlı’ya gitmeden öncesinde bululan Sevgi Plajı, Davutlar’dan başlar ve Güzelçamlı‘da biten plaj alanının son kısmıdır. Plaj girişinde, balıkçı teknelerinin yanında, yıl boyunca açık Restoranlar, Büfeler, ve Kafe ile küçük bir yat limanı ve piknik alanında var. Sakin ve sessizdir ve Samos’a ve Dilek Milli Parkı’nın güzel tepelerini de Sevgi Plajda görmek mümkündür.
Yılan Adası koyunu ve Güvecinadası girişinde bululan Papaz Plajı, Kuşadası merkezine çok yakın kayalıklı bir plaj alanıdır. Yılancı Burnu Adası, Güvercinadası’ndan geride kalan küçük bir yarımadadır. Bu plaj, şehir merkezine sadece 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Plajda şezlong, güneş şemsiyesi, kafe ve restoran bulunmaktadır.
YAPMADAN DÖNMEYİN;
Dönmeyin…